Uitslag tevredenheidspeilingen 2023-2024

Hoe scoren wij op de peilingen?

Beste ouders en verzorgers,

Voor de meivakantie is de tevredenheid onder leerlingen van groep 7 en 8, ouders en  medewerkers gemeten. De uitslagen zijn met het team, de MR en de leerlingenraad besproken en worden teruggekoppeld aan de inspectie en het schoolbestuur Sarkon. 
Dank aan alle deelnemers die de peiling hebben ingevuld en dank aan de leerlingenraad die zo actief ouders aangespoord heeft om de enquête in te vullen!  

Leerlingtevredenheid
De leerlingtevredenheidspeiling is door 36 leerlingen uit groep 7 en 8 ingevuld. Zij geven de school als gemiddeld cijfer een 8,2. De kinderen zijn het meest tevreden over de lessen op school waarbij ze vinden dat de juf of meester goed helpt als dat nodig is (9,0). Super fijn!

In de enquête is helaas te zien dat het welbevinden van de kinderen niet is hoe wij het wensen. We willen dat alle kinderen zich veilig en gezien voelen op onze school. We gaan hier komend schooljaar schoolbreed op investeren. Op de startvergadering van 30 augustus zetten we met het team in op het gebruik van de Vreedzame School, de gouden weken en grip op de groep zodat alle groepen goed opstarten en er extra geïnvesteerd wordt in het vormen van positieve groepen.  Dit zal structureel op de agenda staan om te monitoren hoe het ervoor staat. Ook leiden we een leerkracht op als groepsgeluk coach. Daarnaast zijn de ouders van groep 7 onlangs geïnformeerd over de aanpak voor komend schooljaar.  

Oudertevredenheid
De oudertevredenheidspeiling is ingevuld door 101 ouders (86%). Hiermee hebben wij de gewenste betrouwbaarheid gehaald! 
Heel fijn om te lezen dat het overgrote deel van de kinderen met plezier naar school gaat! Ouders geven de school gemiddeld een 8,1. 
26 ouders hebben de open vragen ingevuld. Dank daarvoor! In het bijgevoegde document vindt u alle informatie rondom de oudertevredenheid. 

Medewerkertevredenheid
Het team scoort hoog op sfeer, omgang en veiligheid. Dit jaar is er lager gescoord op het onderwijsleerproces. We zijn dit schooljaar met 5 nieuwe leerkrachten gestart. Het inwerken van zo veel nieuwe collega’s heeft een druk op het hele team gelegd. Daarnaast is te merken dat het thematisch werken veel voorbereiding van de leerkrachten vraagt. We willen graag een sterk programma neerzetten waarbij zoveel mogelijk vakken geïntegreerd zijn in het thema en waarbij ook tijd is voor persoonlijke en brede ontwikkeling. Op dit moment zijn we verschillende mogelijkheden en opties aan het onderzoeken om dit goed neer te zetten met daarbij ook oog voor de werkdruk van het team. 

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van de tevredenheidspeilingen, dan weet u mij te vinden. 
Met vriendelijke groeten, Simone Zandbergen-Tot 

information information